Els passats divendres 9 i dissabte 10 el MVHN va realitzar activitats sobre “2016: UN ANY DE VERTIGO” i el “PROJECTE VERTIGO”, que el MVHN realitza des de 2014, destinats a la població de la comarca del Baix Maestrat (Castelló) , sobretot als habitants de Ballestar i La Pobla de Benifassà, perquè coneguen i vegen per primera vegada el caragolet Vertigo angustior, espècie molt amenaçada que conviu en les seues proximitats.

Es va visitar també el CP. El Coll de la Pobla, on els xiquets van conéixer com és eixe caragol tan xicotet del que es parla tant al poble.

A més es va impartir una Xarrada en el Centre d’Interpretació del Parc Natural Tinença de Benifassà en el que van estar presents tant la Junta Rectora, la Direcció i els tècnics del Parc natural i com un molt interessat nombre d’habitants de la zona on se’ls va mostrar el Projecte que realitzem allí els últims anys, les amenaces que els afecta i com minimitzar-les.

La visita va ser tot un èxit en els dos actes, tant els xiquets en el col·legi com els assistents a la xarrada en el Centre d’interpretació es van manifestar encantats per preservar la població en el seu territori. Al finalitzar l’acte es va realitzar un recorregut fins a la font on habita el caragol i es va mostrar i va explicar les futures actuacions previstes per a la seua conservació.

Agraïm enormement tant als professors del CP El Coll, com a la Junta Rectora i Direcció del Parc Natural el seu interés per dur a terme esta important activitat i permetre’ns transmetre esta informació conservacionista sobre una espècie molt amenaçada en territori valencià.

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

Anuncios